Programma       Muziek       Huur huisjes/kraampjes       Het evenement       De ijsbaan       Contact      
Foto's Oldenzaal in Kerstsfeer 2010 - Jan FlitsAan de bestuurstafel van de Stichting “'n Boeskool is Lös” werd in 1988 de fundering gelegd voor “Oldenzaal in Kerstsfeer”, een gezellige gebeurtenis in het centrum van Oldenzaal vlak voor kerstmis.

Dit alles naar aanleiding op een vraag van de toenmalige winkeliersvereniging die een sterke organisatie zocht om invulling te geven aan het toen nog sobere centrum voor de kerst. De doelstelling was om een knusse kerstmarkt zoals bij onze oosterburen te organiseren, met enkele kraampjes en kersthuisjes. De medewerking werd met name gezocht bij charitatieve instellingen en verenigingen die wat konden organiseren om de kas voor hun goede doel te spekken, dit in combinatie met het openstellen van de Oldenzaalse winkels.

Nu 30 jaar later

Er zit weliswaar een nieuw bestuur met nieuwe gezichten, maar de doelstelling gezelligheid in de breedste zin van het woord, is nog steeds onveranderd gebleven. Het Oldenzaalse centrum is en blijft het Mekka van warme gezelligheid.

Mogelijk dankzij velen

Dit alles is mogelijk door de goede samenwerking van o.a. de centrumwinkeliers, diverse sponsoren, de Bombazijn, het bestuur van de Plechelmusbasiliek, het Palthehuis, diverse serviceclubs, de media, zangkoren, orkesten,straatartiesten, etc. etc.

Kijk voor de laatste actuele gesprekken en informatie ook eens op onze de Facebook pagina van Oldenzaal in Kerstsfeer